Ziua și amenințarea de la ruși: „Rachetele Satan II nu au nimic personal cu NATO”

Rachetă Satan-II lansată de ruși

De această dată, Rogozin a comentat posibilă aderare la NATO a Finlandei și Suediei, amenințând voalat cu atacuri nucleare asupra țărilor NATO.

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, continuă seria declarațiilor absurde, așa cum și-a obișnuit „fanii” pe rețelele de socializare rusești. De data aceasta, Rogozin s-a supărat pe Finlanda și Suedia, țări care doresc aderarea la NATO.

Într-un mesaj ironic publicat pe Telegram, Rogozin a lăsat să se înțeleagă că Rusia nu are „resentimente” atunci când ia în considerare să atace cu o armă nucleară o țară NATO.

Rusia nu are nicio intenție ostilă față de Finlanda sau Suedia. De asemenea, RS-28 „Sarmat” nu are niciun resentiment față de țările NATO. Cam așa”, s-a limitat să comenteze Rogozin. Vă nimicim cu bombe nucleare, însă „no hard feelings”, cum ar spune englezii.

RS-28 Sarmat, cunoscut în mod colocvial în occident ca „Satan II”, este un super-echipat rusesc cu combustibil lichid, echipat MIRV rachetă balistică intercontinentală grea în curs de dezvoltare de către Biroul de proiectare a rachetelor Makeyev din 2009.

Propaganda rusă a îmbrățișat cu ambele mâini retorica războiului nuclear, transmițând de multe ori în ultima lună poporului rus că Moscova are capacitatea de a distruge Europa sau SUA. Ceea ce nu menționează propagandiștii este faptul că și Rusia, la rândul ei, ar fi distrusă complet.

Cu toate acestea, Rogozin a recunoscut, cu jumătate de gură, că Rusia nu ar avea de câștigat nimic după un război nuclear. În urmă cu o lună, Rogozin anunța un război spațial, în special împotriva sateliților Starlink.

 „Rusia începe un război în spațiu! Medvedev a anunțat o sarcină referitoare la distrugerea sateliților Starlink ai lui Elon Musk printr-un document intitulat ”Rusia Unită”. El afirmă că atacul asupra Moskva a fost făcut cu ajutorul Starlink.”, explica în acel moment Anton Gerashchenko, ministrului Afacerilor Interne din Ucraina.

Exit mobile version