• Duma de Stat a Rusiei a adus modificări la Codul penal și la Codul infracțiunilor administrative, potrivit cărora „discreditarea” armatei ruse poate fi pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.
  • Contravenienții vor fi aspru pedepsiți cu amenzi de până la cinci milioane de ruble sau valoarea salariilor.
  • Volodin afirmă că această inițiativă juridică îi va „proteja”, se presupune, pe toți ocupanții care luptă în Ucraina.

Duma de Stat a Rusiei a adus modificări la Codul penal și la Codul infracțiunilor administrative, potrivit cărora „discreditarea” armatei ruse poate fi pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

Viacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei a scris pe Telegram: „Astăzi pe 1 martie, împreună cu colegii mei, am înaintat spre examinare Dumei de Stat amendamentele la Codul penal și la Codul infracțiunilor administrative privind responsabilitatea pentru discreditarea participanților la operațiunea militară specială. Contravenienții vor fi aspru pedepsiți cu amenzi de până la cinci milioane de ruble sau valoarea salariilor sau a altor venituri pe o perioadă de cinci ani, sau cu muncă în folosul comunității, ori muncă forțată pe o perioadă de până la cinci ani, sau cu închisoare de până la 15 ani.”

Volodin afirmă că această inițiativă juridică îi va proteja”, se presupune, pe toți ocupanții care luptă în Ucraina. Potrivit amendamentelor, orice răspândire publică de informații false în mod deliberat, precum și acțiunile publice care vizează discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, a formațiunilor voluntare, a organizațiilor sau a persoanelor care facilitează îndeplinirea sarcinilor de către Forțele Armate Ruse, este inacceptabilă”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Volodin a menționat că a doua lectură a documentului va avea loc pe 2 martie, iar a treia și ultima lectură va avea loc pe 14 martie.