• Un parlamentar rus cere ca SUA să prezinte scuze, după ce Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin
  • Oficialii ruși spun că ar putea riposta împotriva Washingtonului dacă nu primesc scuze

Rusia vrea ca SUA să prezinte scuze publice, după ce Joe Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin, potrivit Reuters, care citează un parlamentar rus. În caz contrar, conform aceluiași oficial, Rusia ar putea riposta împotriva Washingtonului.

Într-un interviu pentru ABC News, prședintele american Joe Biden a admis că Vladimir Putin este un „criminal” și l-a descris pe acesta ca fiind „fără suflet”. De asemenea, Biden a declarat că președintele rus va plăti pentru implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, lucru pe care Kremlinul îl neagă.

Imediat după declarația lui Biden, Rusia a anunțat că își retrage ambasadorul din Statele Unite ale Americii pentru consultări.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Konstantin Kosachyov, vicepreședinte al camerei superioare a parlamentului rus, a spus că declarația lui Biden este inacceptabilă și că aceasta va inflama inevitabil legăturile deja proaste dintre cele două state. El a mai declarat că retragerea ambasadorului de către Moscova este singurul pas rezonabil pe care Rusia putea să-l facă în circumstanțele date.

Kremlinul nu a răspuns public comentariilor președintelui american, dar este de așteptat să o facă astăzi, conform sursei citate.