Rusia vrea ca SUA să prezinte scuze, după ce Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin

Reacția Rusiei, după ce Elon Musk l-a invitat la o discuție pe Vladimir Putin

Reacția Rusiei, după ce Elon Musk l-a invitat la o discuție pe Vladimir Putin

Rusia vrea ca SUA să prezinte scuze publice, după ce Joe Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin, potrivit Reuters, care citează un parlamentar rus. În caz contrar, conform aceluiași oficial, Rusia ar putea riposta împotriva Washingtonului.

Într-un interviu pentru ABC News, prședintele american Joe Biden a admis că Vladimir Putin este un „criminal” și l-a descris pe acesta ca fiind „fără suflet”. De asemenea, Biden a declarat că președintele rus va plăti pentru implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, lucru pe care Kremlinul îl neagă.

Imediat după declarația lui Biden, Rusia a anunțat că își retrage ambasadorul din Statele Unite ale Americii pentru consultări.

Konstantin Kosachyov, vicepreședinte al camerei superioare a parlamentului rus, a spus că declarația lui Biden este inacceptabilă și că aceasta va inflama inevitabil legăturile deja proaste dintre cele două state. El a mai declarat că retragerea ambasadorului de către Moscova este singurul pas rezonabil pe care Rusia putea să-l facă în circumstanțele date.

Kremlinul nu a răspuns public comentariilor președintelui american, dar este de așteptat să o facă astăzi, conform sursei citate.

Exit mobile version