• Pedepsele sunt mai mici decât interdicția de patru ani propusă de Agenția Mondială Anti-Doping
  • Sportivii și echipele din Rusia pot participa la Jocurile Olimpice și la campionate mondiale, dacă nu sunt implicați în dopaj
  • Numele „Rusia” poate fi păstrat pe uniforme doar în cazul în care apar, în egală măsură, cuvintele „Atlet neutru” sau „Echipă neutră”

Rusiei i s-a interzis să-și folosească numele, steagul și imnul la următoarele Jocuri Olimpice sau la orice campionat mondial pentru următorii doi ani, relatează Associated Press.

Deși Rusia are interdicția de a găzdui campionate mondiale în următorii doi ani, evenimentele pot fi recuperate. Organelor de conducere li s-a recomandat să găsească o nouă gazdă „cu excepția cazului în care este imposibil din punct de vedere legal sau al mijloacelor de organizare”

Anchetatorii WADA (World Anti-Doping Agency) s-au dus la Moscova în urmă cu doi ani pentru a colecta date, cu ajutorul cărora organismele de conducere sportive ar fi putut să judece acțiunile suspectate de dopaj de mai mulți ani.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Anchetatorii WADA din Moscova au primit datele cu întârziere iar dovezile testelor de dopaj arătau că au fost șterse sau modificate, fiind implicați și denunțătorii.

Sportivilor și echipelor din Rusia li se permite să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și la Jocurile de iarnă din 2022 de la Beijing, precum și la campionatele mondiale, inclusiv Cupa Mondială 2022 din Qatar, dacă nu sunt implicați în dopaj și pot dovedi acest lucru.

Numele „Rusia” poate fi păstrat pe uniforme doar în cazul în care apar, în egală măsură, și cuvintele „Atlet neutru” sau „Echipă neutră” , a spus instanța.

Rusia are parte de pedepse severe de când au apărut acuzațiile de dopaj, după Jocurile Olimpice de la Sochi din 2014.