• Moscova a produs deja 15.500 de doze din vaccinul Sputnik-V
  • Vaccinarea voluntară în masă va începe peste o lună
  • Ambasadorul Rusiei: „Nu am văzut niciun refuz din partea României”
  • Ambasadorul Rusiei: „Nu vom forţa pe nimeni să ia vaccinul. E libertate absolută”

Ca să vezi ce zice Iohannis şi ce pricepe Moscova. E un fel de telefon fără fir. Preşedintele României declară clar şi răspicat că nu suntem interesaţi de vaccinul rusesc. Trimisul lui Putin la Bucureşti înţelege însă ce vrea. Iată ce a spus ambasadorul rus legat de acest subiect:

Reporter: Cum comentaţi refuzul României de a lua vaccinul dezvoltat de Rusia? Ipotetic vorbind, dacă România va cere, Rusia e dispusă să vândă?
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei: Eu nu am văzut niciun refuz din partea României. Din două motive. Unu – România nu a propus să cumpere, doi – nimeni nu a refuzat. Preşedintele vostru, din câte ştiu, a spus că se orientează spre vaccinurile dezvoltate în Uniunea Europeană şi, când va fi certificat vreun vaccin, România va face o solicitare şi va primi. Este o poziţie normală. Nicăieri şi niciodată nu se zice că cineva ar impune acest vaccin (n.red. vaccinul rusesc). Când faci un contract, există o clauză. Vaccinul trebuie certificat de regulatorul naţional. La voi, probabil e Ministerul Sănătăţii sau nu ştiu dacă există o altă instituţie. La noi e Roszdravnadzor, o agenţie federală care se ocupă cu controlul calităţii. De aceea, dacă o astfel de situaţie, ipotetică, se va întâmpla, regulatorul vostru va avea toate atribuţiile să se convingă, să verifice, să consulte pe cineva. Nu ştiu procedurile lor. Nu vom forţa pe nimeni, e libertate absolută.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI