Rusia râde de britanici după ce aceștia au pierdut documente secrete: „Nu e nevoie de hackeri ruși, sunt de ajuns stațiile de autobuz”

MOSCOW, RUSSIA - DECEMBER 7, 2016: Spokeswoman for the Russian Ministry of Foreign Affairs, Maria Zakharova, speaks during a press briefing on Russia's current foreign policy. Mikhail Japaridze/TASS,Image: 307803671, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia Profimedia
  • Ministerul rus de Externe a ironizat „descoperirea” documentelor legate de incursiunea în Crimeea a marinei britanice.
  • Zaharova: „Londra a demonstrat încă o altă acțiune provocatoare urmată de o grămadă de minciuni pentru a o acoperi”
  • Documente clasificate ale Ministerului britanic al Apărării au fost descoperite săptămâna trecută într-o staţie de autobuz din Kent.

Rusia a râs de britanici după scurgerea de documente clasificate într-o stație de autobuz din Kent. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a comentat ironic informaţiile, într-o postare pe canalul ei din Telegram. Ea a sugerat că apariția bruscă a documentelor este o încercare stângace de a distrage atenția.

În realitate, Londra a demonstrat încă o altă acțiune provocatoare urmată de o grămadă de minciuni pentru a o acoperi. Agenţii 007 nu mai sunt ceea ce au fost odată. Iar acum o întrebare-ghicitoare pentru parlamentul britanic: de ce ar fi nevoie de «hackeri ruşi» din moment ce există staţii de autobuz britanice?”, se întreabă Zaharova, totodată, publicând extrase din documentele apărute în media britanice.

Potrivit BBC, dosarul de 50 de pagini, legat de misiunea HMS Defender din Marea Neagră, a fost găsit de un trecător într-o grămadă de gunoi în spatele unei stații de autobuz din Kent, marți dimineața.

Postul de televiziune britanic relatează că documentele, care includ e-mailuri și prezentări PowerPoint, provin din biroul unui oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării.

Rusia anunța miercuri că a deschis focul asupra navei militare britanice pe care a acuzat-o că a intrat în apele sale teritoriale din Marea Neagră, acuzații respinse de Londra.