• Rusia cere Slovaciei să-i returneze sute de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V.
  • Presa slovacă a scris că vaccinul ar fi diferit de cel trimis pentru evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului.
  • Rusia acuză Slovacia că a încălcat contractul prin testarea unui lot de vaccinuri într-un laborator care nu ar fi fost certificat.
  • Fondul rus asigură că „toate loturile Sputnik V au aceeaşi calitate şi sunt supuse unui control de calitate riguros la Institutul Gamaleya”.

Rusia a cerut, joi, Slovaciei, să returneze sute de mii de doze din vaccinul anti-Covid Sputnik V, invocând încălcări contractuale, după ce o agenție slovacă și-a exprimat dubiile cu privire la serul rusesc, transmite Reuters.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) ”a trimis (Slovaciei) o scrisoare pe 6 aprilie 2021, cerându-i să returneze vaccinul ca urmare a unor încălcări multiple ale contractului” a anunţat joi într-un comunicat acest fond ce deţine patentul vaccinului Sputnik V.

Joi, Agenția de reglementare a medicamentelor din Slovacia a anunțat că loturile de vaccinuri Sputnik V pe care le-a primit diferă de cele examinate de cercetătorii internaționali și de agenția de reglementare europeană.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fondul rus asigură că „toate loturile Sputnik V au aceeaşi calitate şi sunt supuse unui control de calitate riguros la Institutul Gamaleya”.

Slovacia a importat 200.000 de doze de Sputnik V luna trecută, a doua țară din UE care a făcut a făcut o astfel de comandă după Ungaria, în ciuda faptului că serul rușilor nu are încă aprobarea autorităților de reglmentare europene.

Deocamdată, Slovacia nu-și vaccinează populația cu vaccinul rusesc.