• 6,6% din populația globului s-a vaccinat până acum.
  • 18,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID sunt administrate în fiecare zi.
  • 58% dintre doze au fost utilizate în doar trei țări – SUA, China și India.

Am depășit pragul de un miliard de doze de vaccin anti-COVID administrate la nivel mondial. Este un prag psihologic important, mai ales că ne luptăm cu pandemia de mai bine de un an. Între timp, România va atinge astăzi pragul de 3 milioane de persoane vaccinate.

„Reușita este cu siguranță una importantă, însă distrubuția acestul miliard de doze este extrem de inegală. Dacă analizăm cifrele raportate de țările sărace, comparativ cu ale țărilor bogate, numărul vaccinărilor este de 25 de ori mai mic. Din toate dozele administrate la nivel mondial, 58% au fost folosite doar de 3 state-Sua, China și India. În acest timp, state ca cele africane abia primesc câteva transporturi de vaccin”, a transmis Mihaela Chirică, corespondent Aleph News.

Circa 18,3 milioane de doze sunt administrate în fiecare zi

„Pe cât de impresionantă este numărul la nivel global, pe atât de descurjant este numărul dacă ne uită la rata zilnică de avccinare. Aproximativ 18,3 milioane de doze sunt administrate în fiecare zi, ceea ce înseamnă că am avea nevoie de ani pentru a vaccina majoritatea populației. Pe de altă parte, vedem că numărul vaccinărilor zilnice crește în fiecare zi și ne așteptăm să fie aprobate în continujare noi vaccinuri împotriva acestui virus. Avem și dovezi că vaccinarea în masă aduce benficii reale locuitorilor unui stat. Israelul s-a aflat mereu în topul vaccinării și acum se bucură de relaxarea restricții și chiar de zile fără niciun deces”, a adăugat corespondentul Aleph News.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ