S-a încheiat povestea întârzierii PNRR-ului? Proaspătul ministru demis spune că solicitarea de amânare a trecut pe lângă urechile lui Florin Cîțu

  • Alexandru Nazare: a fost solicitată o nouă amânare a PNRR.
  • Florin Cîțu: nu există o nouă solicitare de amânare.
  • Cristian Ghinea; Alexandru Nazare a fost informat greșit.

S-a încheiat povestea întârzierii PNRR-ului. Alexandru Nazare, proaspătul ministru demis, a spus că solicitarea de amânare a Planului de Redresare a trecut pe lângă urechile premierului Florin Cîțu. Premierul însă spune altceva.

A fost făcută sau nu – o nouă solicitare de amânare a PNRR-ului?

Unul spune că da, altul ba. Mai exact, Alexandru Nazare, prospătul ministru demis, știe că negocierile PNRR-ului sunt în curs, și a spus că ministrul Ghinea a venit acum o lună cu o solicitare de amânare a Planului de Redresare, cel puțin așa i-a zis Comisarul de Resort. Chiar în ultimul ecofin de la Luxemburg România ar fi cerut o prelungire pentru PNRR. Tot fostul ministru a spus că și premierul Florin Cîțu știe de această solicitare a lui Ghinea.

Ce spune premierul?

În momentul în care a fost întrebat despre această amânare, premierul a dat din cap negând acest lucru și a răspuns aproape zâmbind că nu s-a solicitat nici o amânare. Și a mai zis că ministrul Ghinea este aici, făcând referire că ,,ar putea să vă confirme chiar el’’.

Ghinea spune că a auzit ce a spuns fostul ministru al finanțelor, Alexandru Nazare și zice că acesta a fost informat greșit. El zice că a fost cerută o singură amânare care se calculează așa: de la 31 mai sunt 2 luni de evaluare. În luna august Comisia are concediu, nu lucrează. Luna suplimentară este septembrie, în care vom avea răspunsul final pe PNRR. Deci nu există două amânări sau o nouă amânare, există una singură, făcută atunci, în luna mai.