S-a propus prelungirea stării de alertă. Arafat: „Există semne că situația poate oricând să se deterioreze”

Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a prezentat, marți, după ședința de Guvern, motivele pentru care s-a propus prelungirea stării de alertă.
  • PSD va vota hotărârea în Parlament doar dacă se renunță la achizițiile directe.
  • Arafat a precizat că nu se mai regăsesc propuneri privind achiziții directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază.

„Există motive. După o analiză foarte amănunțită a situației actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau o situație mai grea dacă nu se respectă purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise, purtatul măștilor în transportul în comun.

Am văzut creșteri care au depășit 300 de cazuri la 24 de ore. (…) În cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri privind achiziții directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază”, a declarat Raed Arafat.

El a spus că unul dintre motivele pentru care trebuie prelungită starea de alertă îl reprezintă analiza făcută cu INSP și CNSU în privința necesității conducerii și comenzii unice pentru luarea unor măsuri rapide.

„Există o creștere a numărului pacienților la ATI, există focare în instituții medicale. INSP, cu aprobarea CNSU, vor emite periodic lista țărilor cu care urmează reluarea sau întreruperea zborurilor”, a mai spus Arafat.

Una dintre condițiile puse de PSD pentru a vota hotărârea în Parlament este renunțarea la achizițiile directe.