• Prețurile pentru locuințe s-au apreciat în luna martie 2021, potrivit imobiliare.ro
  • În topul creșterii prețurilor la imobiliare sunt Cluj-Napoca și București
  • Suma medie solicitată pentru locuințe s-a majorat cu 1,5%are sunt Cluj-Napoca și București

Dacă vrei să-ți cumperi o casă ar trebui să știi că prețurile apartamentelor au revenit pe o traiectorie ascendentă în luna martie. Scăderi ușoare ale prețurilor au avut loc în primele două luni ale anului 2021. Viorel Mohorea este agent de vânzări la o firmă de creditare pentru imobile și explică trendul crescător de pe piața imobiliară.

Se explică printr-o accesibilitate în general mai bună a cumpărării unui nou apartament, luând în calcul salariul mediu la nivel național, prețul mediu pe metrul pătrat și aici mă refer la locuințele noi, cursul de schimb. În perioada actuală sunt necesare sub o sută de salarii medii pe economie pentru a cumpara un apartament nou cu două camere în București.”, a menșionat acesta.

Alexandra Costea a căutat să cumpere o locuință și confirmă trendul crescător al prețurilor, însă nu peste tot în piață.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Am fost interesată să achiziționez un apartament. În zona în care am ales să achiziționez apartamentul prețurile au fost relativ bune pentru facilitățile oferite. Am observat de asemeanea o creștere destul de mare în unele zone ale orașului, iar raportul facilități-preț nu era unul convenabil.”, a mărturisit Alexandra Costea, clientă.