• Premierul Cîțu promite să coreleze veniturile bugetarilor cu performanța lor.
  • Florin Cîțu spune că legea salarizării unitare a creat mai multe probleme.
  • Vor fi stabiliți mai mulți indicatori de performanță, după care se vor face evaluări.

Salariile bugetarilor vor ține cont de performanță, promite premierul Cîțu, care mai spune și că sistemul public va trece printr-o reformă.

De ce vrea premierul să umble la salariile bugetarilor

Cîțu a pornit de la ideea că instituțiile statului trebuie să capete o eficiență mult mai mare, iar în acest sens salariile trebuie să fie corelate cu performanța fiecărui bugetar. Cîțu a mai spus că legea salarizării unitare a produs mai multe probleme în ultimii ani, legate în special de excepțiile care au fost ridicate, și că s-a pornit inițial de la varianta în care președintele țării are cel mai mare salariu și de acolo se calculează restul salariilor, iar acum nu mai e așa. Practic legea ar trebui schimbată.

”În acest moment ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilității finanțelor publice în România. Vorbim de legea salarizării unitare, care a fost prezentată public ca o lege care trebuia să elimine inechitățile din adminstrația publică, dar a creat probleme cu tot felul de excepții care au apărut în ultimii ani”, a declarat Florin Cîțu, adăugând: ”Despre Legea pensiilor această coaliție a spus din primul moment, vrem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate”, a spus Cîțu.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA