Salarii mari, doar pentru performanțe. Cîțu: „E vorba de a introduce mai multă eficiență”

Salariile bugetarilor vor ține cont de performanță, promite premierul Cîțu, care mai spune și că sistemul public va trece printr-o reformă.

De ce vrea premierul să umble la salariile bugetarilor

Cîțu a pornit de la ideea că instituțiile statului trebuie să capete o eficiență mult mai mare, iar în acest sens salariile trebuie să fie corelate cu performanța fiecărui bugetar. Cîțu a mai spus că legea salarizării unitare a produs mai multe probleme în ultimii ani, legate în special de excepțiile care au fost ridicate, și că s-a pornit inițial de la varianta în care președintele țării are cel mai mare salariu și de acolo se calculează restul salariilor, iar acum nu mai e așa. Practic legea ar trebui schimbată.

”În acest moment ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilității finanțelor publice în România. Vorbim de legea salarizării unitare, care a fost prezentată public ca o lege care trebuia să elimine inechitățile din adminstrația publică, dar a creat probleme cu tot felul de excepții care au apărut în ultimii ani”, a declarat Florin Cîțu, adăugând: ”Despre Legea pensiilor această coaliție a spus din primul moment, vrem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate”, a spus Cîțu.

Exit mobile version