• Președintele PNL, Florin Cîțu, propune o scădere a contribuțiilor pentru CAS, astfel încât aceasta să contribuie, de fapt, la o creștere a salariilor românilor.
  • Cîțu sugerează o reducere a contribuției CAS de la 25% la 20%, ceea ce ar însemna aproape 317 lei în plus la salariul mediu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, propune scăderea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% pentru a creşte salariile românilor şi reducerea cotei de TVA, conform unei postări pe pagina personală de Facebook.

Prin reducerea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% un român cu un salariu mediu ar primi în plus, în buzunar, aproximativ 317 lei.

În aceea ce priveşte reducerea cotei de TVA, Florin Cîţu menţionează că aceasta ar ajuta în lupta contra inflaţiei care se preconizează că o să crească cât şi la creşterea economică a României.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„1. Reducerea contribuţiilor = salarii mai mari pentru toţi românii ( nu doar cei angajaţi la stat) / Pregătisem această măsură şi putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022 / 2. Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflaţia şi ajută creşterea economică.” a publicat Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook, referitor la salariile românilor, în această duminică.