• Agenția maritimă și de pază de coastă a declarat că HM Coastguard a colaborat cu RNLI, Royal Navy, Border Force, marina franceză și poliția din Kent pentru a căuta barca.
  • HM Coastguard a declarat că incidentul este în curs de desfășurare și că nu are alte informații.
  • Guvernul britanic nu încurajează nimic care să le permită oamenilor să nu mai facă călătorii periculoase.

Oamenii de pe o ambarcațiune mică se tem că au murit după un incident în Canalul Mânecii
O operațiune majoră de căutare și salvare este în curs de desfășurare în largul coastei Kent, în urma unui incident în care a fost implicată o ambarcațiune mică.

Se teme că unele persoane aflate la bordul navei au murit după ce Paza de Coastă a HM a primit informații despre un incident miercuri, în jurul orei 3.40, potrivit BBC. O ambulanță aeriană a făcut parte din misiunea de salvare.

Agenția maritimă și de pază de coastă a declarat că HM Coastguard a colaborat cu RNLI, Royal Navy, Border Force, marina franceză și poliția din Kent pentru a căuta barca.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

HM Coastguard a declarat că incidentul este în curs de desfășurare și că nu are alte informații. Potrivit rapoartelor, cel puțin trei persoane au murit și 43 de persoane au fost salvate după ce au încercat să traverseze Canalul Mânecii în condiții de îngheț peste noapte.

Un membru al unei echipe de salvare a confirmat pentru Sky News că cel puțin trei persoane au murit, în timp ce o operațiune majoră de căutare și salvare continuă în largul coastei Kent. „Mulți” au fost salvați din apă, potrivit reporterului BBC, Simon Jones, adăugând că un număr mic de persoane au fost confirmate ca fiind moarte.

Guvernul britanic nu încurajează nimic care să le permită oamenilor să nu mai facă călătorii periculoase, a declarat directorul programului pentru drepturile refugiaților și migranților de la Amnesty International UK.

„Dacă guvernul Franței și al Marii Britanii nu își vor asuma responsabilitatea de a se asigura că toată lumea poate intra în siguranță într-un sistem… mă tem că traficanții vor continua să guverneze toate acestea și vom continua să vedem aceste tragedii îngrozitoare”, a declarat Steve Valdez-Symonds pentru Sky News.