• Cu o zi înainte de alegeri, Trump a declarat că va face un anunț foarte mare la reședința sa din Florida, Mar-a-Lago, pe 15 noiembrie.
  • Planul lui Trump de a face un anunț triumfător a fost subminat.
  • Trump a mers mai departe, atacând mass-media cu înclinații conservatoare pentru că au spus prea multe lucruri frumoase despre DeSantis.

Donald Trump și-a petrecut ultimele zile lăsând să se înțeleagă foarte clar tuturor celor care vor să asculte că este foarte, foarte îngrijorat de faptul că guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, îl contestă pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din 2024.

DeSantis, despre care se vorbește ca despre un potențial președinte de când Trump a pierdut în fața lui Joe Biden în 2020, a fost impulsionat și mai mult în această săptămână de performanța sa unică și impresionantă în alegerile de la mijlocul mandatului din America.

Candidații republicani s-au zbătut în cea mai mare parte a țării, în special cei care fuseseră aleși de Trump, dar în Florida, considerată până de curând un veritabil swing state, alegătorii l-au reales pe DeSantis cu o marjă impunătoare de două cifre. Majoritatea conservatorilor au văzut în acest lucru un motiv de sărbătoare și s-au agățat de victoria lui DeSantis ca fiind cel mai mare punct luminos al unei nopți altfel dezamăgitoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Acum că alegerile din Florida s-au încheiat, și totul a decurs destul de bine, nu ar trebui să se spună că în 2020 am obținut cu 1,1 milioane de voturi mai mult în Florida decât a obținut Ron D anul acesta, 5,7 milioane față de 4,6 milioane? Doar întrebam?”, a postat el pe platforma sa de socializare, Truth Social.

Rata de participare la vot în Florida a fost marți de 49%. Când Trump a contestat statul în 2020, aceasta a fost de 72%. DeSantis și-a câștigat voturile dintr-un bazin total de 7,7 milioane de voturi; Trump dintr-un bazin de 11 milioane.