• „Șamanul de la Capitoliu” îi cere lui Trump să-l grațieze.
  • Jacob Anthony Chansley spune că Donald Trump l-a invitat să asalteze Congresul.
  • Bărbatul s-a predat autorităților americane sâmbătă și a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni.

Șamanul de la Capitoliu, protestatarul care a devenit simbolul protestelor violente de la Washington DC din 6 ianuarie, îi cere președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, să îl grațieze pentru faptele sale, relatează The Independent.

Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Șamanul QAnon” spune că Donald Trump l-a invitat să asalteze Congresul, în timp ce parlamentarii au certificat victoria electorală a lui Joe Biden.

Cunoscut și drept Jake Angeli, bărbatul s-a predat autorităților americane sâmbătă și a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni legate de pătrunderea sa ilegală în clădirea Capitoliului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, avocatul bărbatului susține că acesta s-a comportat „pașnic”, motiv pentru care ar trebui să i se retragă acuzațiile.

Clientul meu auzise cuvintele repetate ale președintelui Trump”, a declarat avocatul Albert Watkins. „Cuvintele și invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva”.

Având în vedere felul pașnic și adecvat în care dl. Chansley s-a comportat, ar fi corect și onorabil ca președintele să îl grațieze și pe el dar și pe ceilalți indivizi pașnici care au acceptat invitația președintelui cu intenții onorabile”, a concluzionat avocatul lui Jake Angeli.