• Samsung și Harvard au publicat un studiu despre posibilitatea copierii creierului.
  • Cercetători de la cele două companii vor lucra împreună la această tehnologie.
  • Studiul a fost publicat în revista Nature Electronics.

În termeni simpli, acest lucru ar putea însemna descoperirea de noi lucruri legate de funcționalitatea creierului uman. Cunoașterea creierului a reprezentat un țel urmărit de specialiști în domeniu chiar din anii 1980.

Totuși, până acum, eforturile au fost în zadar din pricina multitudinii de punți de conexiuni aflate în creierul uman. În principiu, oamenii de știință de la Samsung și de la Universitatea Harvard încearcă să descopere ce caracteristici ale creierului îi conferă acestuia capacitatea de a învăța, de a se putea adapta la condițiile de mediu și totodată de a fi autonom.

Cu toate că în studiu nu se precizează în mod expres acest lucru, o consecință ar putea fi reprezentată de identificarea unor cauze ale unor boli precum Alzheimer.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Să nu ne pripim însă, deoarece țin să vă atrag atenția că proiectul se află doar la debut. Însă, nu există limite la ceea ce cercetătorii ar putea afla dacă vor reuși să învețe modul în care creierul poate funcționa.

Cum a ajuns Samsung să fie implicată într-un asemenea proiect?

În creierul omenesc sunt aproximativ 100 de miliarde de neuroni. Și numărul de conexiuni sinaptice este de zece mii de ori mai mare. Acest lucru înseamnă că aveți însă nevoie de un cip care să poată manipula o asemenea cantitate mare de informații.

De aici intervine Samsung, cel mai mare fabricant de cipuri de memorie din lume. Tocmai a elaborat o tehnologie de împachetare a cipurilor 3D care permite fabricarea unor astfel de cipuri care pot stoca asemenea date.

În fond, tocmai de acest lucru este vorba în cadrul acestui studiu apărut în jurnalul Nature Electronics: abilitatea de a copia/lipi pe o platformă de stocare, cum ar fi un SSD, harta conexiunilor neprogramate din creier.