• Uniunea Europeană are de gând să-l sancționeze pe Lukașenko pentru modul brutal în care a gestionat protestele din ultimele luni
  • Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko
  • Uniunea Europeană a sancţionat deja membri ai Administraţiei de la Minsk, dar preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu era vizat de sancţiuni

Miniştrii de Externe ai ţărilor din cadrul Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru sancţionarea preşedintelui Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, în contetul acţiunilor de reprimare a protestelor opoziţiei, afirmă surse UE citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

„S-a ajuns la un acord politic pentru extinderea listei persoanelor sancţionate prin includerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko”, au transmis diplomaţi europeni.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. În ultimele luni, în Belarus au avut loc proteste masive.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Uniunea Europeană a sancţionat deja membri ai Administraţiei de la Minsk, dar preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu era vizat de sancţiuni. Marea Britanie şi Canada au decis deja impunerea de sancţiuni împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.