Șansă la viață pentru mai mulți români după ce familia unui tânăr și-a dat acordul pentru prelevare de organe

Bărbat întins pe patul de spital așteptând transplant Foto: Alephmedia
  • Familia unui tânăr de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, şi-a dat acordul pentru prelevare de organe.
  • 4 români au primit șansa la viață prin transplant de cord, ficat și rinichi.
  • Doi oameni își vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice Bucureşti.

Familia unui tânăr de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, şi-a dat acordul pentru transplant şi a oferit a doua şansă la viaţă pentru alţi români, care vor primi cordul, ficatul, rinichii. Familia şi-a dat acordul şi pentru prelevare de cornee şi ţesuturi osteotendinoase.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a avut loc prima prelevare de ţesuturi şi organe din acest an.

Astfel, 4 români au primit şansa la viaţă prin transplant de cord, ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee.

Pentru realizarea intervenţiilor de prelevare, la Braşov au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni , IUBCvT Tg. Mureş, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca şi de la Banca de Ţesut Spitalul Clinic Colentina.

Astfel, un pacient de 39 de ani a beneficiat de intervenţia salvatoare de transplant cord realizată cu succes de echipa condusă de prof. dr. Horaţiu Suciu în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş.

La Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, un alt pacient va putea spune că s-a născut a doua oară în urma transplantului hepatic realizat de echipa coordonată de prof. dr. Vladislav Braşoveanu.

Un adevărat maraton pentru viaţă a fost realizat la sfârşitul săptămânii şi de echipele Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intervențiile de transplant renal, intervenţii care au redat bucuria pentru alţi doi români aflaţi în suferinţă.

Doi oameni își vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice Bucureşti .

Un număr şi mai mare de pacienţi vor avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii prin transplant de ţesut osteotendinos, datorită efortului deosebit al echipei Băncii de Ţesut Colentina.