Noi măsuri de restricţii vor intra în vigoare începând de vineri în judeţul Ilfov. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit măsurile în funcţie de evoluţia cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din fiecare localitate.

Şapte localităţi din Ilfov sunt în scenariul roşu ceea ce înseamnă că restaurantele, cinematografele şi cazinourile sunt închise. Pe listă sunt localităţile Otopeni, Popeşti Leordeni, Baloteşti, Bragadiru, Corbeanca, Gruiu şi Jilava.

În schimb, alte 19 localităţi, printre care sunt Berceni, Sfumaţi, Buftea, Chiajna, Măgurele, Snagov şi Voluntari, au o incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. În aceste localităţi, mai multe activităţi sunt permise, dar în interiorul clădirilor sunt primite persoane în limita a 30% din capacitate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La Brăneşti, Ciorogârla, Clinceni, Mogoşoaia şi în alte 10 localităţi din Ilfov sunt mai puţine cazuri de infectare (sub 1,5 persoane la mia de locuitori) şi activităţile în interior sunt permise în limita a 50% din capacitate.

Măsurile vor intra în vigoare la miezul nopţii. În prezent, rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul întregului judeţ Ilfov, este de 2,3/1000 de locuitori.