• Mai bine de 80% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul acasă, din cauza pandemiei
  • Doar 14% vor merge la părinți sau bunici și aproximativ 2% vor pleca în vacanță
  • Potrivit sondajului, Ivox, la comanda Provident, mai bine de 80% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul acasă din cauza pandemiei, iar o treime dintre ei au declarat că reduc bugetul de vacanță

Anul acesta vom avea sărbători atipice, spune un sondaj recent, realizat de Ivox, care vine ca o dovadă în acest sens.

Peste 80% dintre români își vor petrece Crăciunul acasă.

14% dintre respondenți merg la bunici sau părinți, iar 2% pleacă undeva. Fie în țară, fie în străinătate. Și mai sunt câțiva români care nu s-au hotărât nici până acum cum își vor petrece Crăciunul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

O treime dintre români vor cheltui mai puțini bani cu cadourile și deplasările, pentru a face economii. 10%  spun că motivul este că și-au pierdut locul de muncă.

Iar ca sumă, 2 din 10 români și-au stabilit bugetul între 200 și 400 de lei. Tot atâția vor cheltui între 400 și 600 de lei. Cei mai generoși sunt românii care au salarii de peste 4.000 de lei. Ei au alocat peste 1.500 de lei pentru cadouri. Aici se încadrează 21% dintre respondenți.

De Revelion, situația stă tot cam așa, doar că procentul celor care stau acasă, e puțin mai mic. 70% dintre români sunt în situația asta iar 9% merg la cineva din familie. 7% merg la prieteni, iar restul sunt nehotărâți.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.555 de persoane, prin metoda CAWI, pe populația cu vârsta de peste 18 ani.