• Cel mai recent sondaj de opinie în rândul sârbilor, realizat de Demostat” din Belgrad, indică un puternic sentiment al populației împotriva aderării la Uniunea Europeană.
  • 51% dintre sârbii întrebați spuncă ar vota împotriva aderării în cazul organizării unui referendum în acest sens.
  • De asemenea, sârbii manifestă un sprijin masiv pentru Rusia, politicile președintelui Vladimir Putin, inclusiv pentru invadarea Ucrainei.

Îți mai aduci aminte că singurii vecini buni ai României erau sârbii și Marea Neagră? Mai avem doar unul. Sârbii se îndepărtează de noi, nu vor în UE, vor mai degrabă să fie prieteni cu Putin.

Mai mult de jumătate dintre sârbi ar respinge propunerea ca țara lor să adere la UE, dacă ar fi un referendum. 40% dintre locuitorii Serbiei consideră că rușii le sunt cel mai apropiați dintre toate popoarele europene.

Când se uită la cele mai apropiate popoare din vecinătate, sârbii îi plasează pe români abia pe locul al șaselea, cu 11%. Deci, este o foarte mare distanță culturală și politică.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sondajul efectuat de compania Demostat din Belgrad mai arată că 45% din populația Serbiei are o simpatie foarte mare pentru Vladimir Putin.

Nici nouă nu ne mai place în UE și în NATO ca-n prima zi. În ultimul an, numărul celor cred că ar trebui să ne împrietenim mai mult cu estul decât cu vestul a crescut de patru ori, ajungând la 25%.

Pe 9 iunie, tribunalul a aprobat înființarea partidului ROEXIT, care va milita pentru ieșirea României din UE, OMS și toate organizațiile globaliste„.