Șase consilieri de top ai lui Donald Trump, citați în investigația privind atacul de la Capitoliu

Donald Trump privește nervos peste umăr. Sura: Hepta
  • Comitetul care investighează atacul ce a avut loc la Capitoliu în 6 ianuarie a emis citaţii pentru şase consilieri de top ai fostului preşedinte Donald Trump.
  • Între cei citaţii se află inclusiv două persoane care erau în „centrul de comandă” al echipei Trump din hotelul Willard.

Printre cei citaţi să depună mărturii şi documente se numără John Eastman, care a conturat o strategie juridică la începutul lunii ianuarie pentru a întârzia mandatul lui Joe Biden, şi fostul comisar de poliţie din New York City, Bernard Kerik, care a condus campania de investigare a presupusei fraude electorale din statelle unde Trump a pierdut alegerile, relatează Mediafax, care citează Washington Post.

Pe listă figurează şi trei membri din echipa de campanie a lui Trump: directorul de campanie Bill Stepien; Jason Miller, consilier principal al campaniei; şi Angela McCallum, asistent. Comitetul a emis, de asemenea, o citaţie pentru fostul consilier pentru securitate naţională al lui Trump, Michael Flynn.

Se pare că toţi au participat la discuţii despre forme de contestare a rezultatului alegerilor. Printre acţiunile decise s-au numărat blocarea sau amânarea renumărării voturilor din statele unde rezultatele erau în dispută. Echipa prezentă la începutul anului în hotelul Willard şi-a concentrat acţiunile pe găsirea de orice fel de dovezi de fraudă care ar putea amâna învestirea lui Biden. În acele prime zile din ianuarie, aliaţii lui Trump au chemat membri ai Partidului Republican din statele cheie încurajându-i să convoace sesiuni speciale pentru a investiga presupusa fraudă .

Acţiunile lor de contestare a alegerilor sunt considerate a fi unul dintre factorii ce au contribuit la evenimentele ce au avut loc la 6 ianuarie la Capitoliu, când după un discurs ţinut de Trump susţinătorii acestuia au mers şi au ocupat pentru o perioadă clădirea.