• USR contestă proiectul imobiliar din zona Corbu-Vadu.
  • USR cere Prefecturii Constanța să ridice autorizația de construcție.
  • Satul pescăresc de la Corbu are 150 de vile de lux.
  • Prețul apartamentelor de la Corbu ajunge la 200.000 de euro.
  • USR i-a cerut lui Tanczos Barna să verifice legalitatea construcției.

„S-a stricat Vama”, tot auzi, nu mai e sătucul boem de la granița cu Bulgaria, a fost umplut de vile și hoteluri. Și s-ar putea strica și ultima redută a plajelor sălbatice, zona Corbu-Vadu, unde a început să fie construit un sat pescăresc.

USR cere Prefecturii Constanța să atace în justiție construcția ansamblului. Din punct de vedere legal, pentru că înstrăinarea plajelor către particulari este interzisă. Terenul a fost intabulat ilegal în 2005. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a avizat proiectul fără să țină cont de modul în care este afectat ecosistemul.

Și, peste toate astea, în satul pescăresc despre care se tot vorbește, nu sunt colibe din stuf, ci un ansamblu rezidențial de lux, cu peste 150 de clădiri din beton. Sunt vile pe malul mării, cu un etaj, iar prețul de pornire pleacă de la 144.000 de euro și ajunge la 200.000 de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Poate o șansă pentru cei care vor să aibă propria locuință durabilă într-o zonă liniștită, pentru ei sau ca investiție. Și n-ar fi singurul ansamblu din Delta Dunării. La Sfântu Gheorghe, de exemplu, există complexul Green Village, iar la Crișan, complexul Lebăda, cu un complex spa de lux.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a dat verde proiectului în septembrie 2020. Și Institutul de Biospeologie a trimis un memoriu la TanczosBarna, în care spune că proiectul dă cale liberă realizării altor proiecte similare.