Scade rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara. Este sub 8 la mia de locuitori

Sursa foto: Profimedia
  • A scăzut, din nou, rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara
  • DSP stabilise că Timișoara nu întrunește condițiile pentru carantină, în schimb Lugojul cu o rată de 6,85, s-a închis

Cu toate că în aceste zile se lua în calcul posibilitatea unei eventuale carantine pentru Timișoara, rata de infectare scade din nou. Dacă vineri incidența a fost de 7,72, sâmbătă este de 7,41. DSP stabilise că Timișoara nu întrunește condițiile pentru carantină, în schimb Lugojul cu o rată de 6,85, s-a închis.

Conform Prefecturii Timiș, sâmbătă dimineață, rata de infectare la Timișoara este de 7,41. Vineri a fost de 7,72, iar joi 8,30.

În Lugoj, incidența a ajuns la 6,85.

Miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a prelungit carantina, pentru încă 14 zile, în cinci localități: Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița. În cele cinci localități rata de infectare nu a scăzut în timpul primei carantine. În același timp, trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – au ieșit din carantină.

Deși a existat și posibilitatea carantinării Timișoarei și Lugojului, inițial DSP a stabilit că cele două orașe nu întrunesc toate condițiile. Vineri, însă, s-a decis ca orașul Lugoj să intră în carantină din aceeași noapte, de la ora 00:00, pentru următoarele 14 zile.