• Peste 100 de oameni s-au înghesuit la Casele de Pensii din Bucureşti
  • Pensionarii şi-au pierdut răbdarea şi s-au luat la ceartă cu paznicii
  • Există şi varianta ca oamenii să trimită documente pe mail, o spun reprezentanţi ai Caselor de Pensii

„Trebuie să vă explic! Nu aveţi mască la gură!”, spune paznicul.

Aceste persoane şi-au pierdut răbdarea aşteptând la coadă la Casa de Pensii, aşa că au început să se ia la ceartă cu paznicii.

„Trebuie să stăm la rând, civilizat, dar nu se păstrează distanţa. Bodyguarzii ăştia nu respectă legea. Ei să spună, păstraţi distanţa, ce să facem? Să ne luăm la bătaie afară? Oamenii sunt foarte răi. Ajungem să ne batem aici”, spune o pensionară care se afla la coadă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Bărbat: Nu vreau să îmi stric ziua! Asta-i educaţia pe care o avem! Şi cu digitalizarea asta, se bate apa în piuă… degeaba! 100 de ani ne mai trebuie să avansăm. Am o cerere de făcut, de recalculare a pensiei.

Reporter: De cât timp sunteţi aici?

Bărbat: De două ore. E haos total.

„Am depus online şi acum vrea originale. Dacă nu duc originale, o să întârzie pensia şi nu avem ce mânca. Aşa vrea statul român”, declară un alt bărbat aflat la coadă.

Întrebat de cât timp stă la coadă, acesta spune că „De 40 – 45 de minute. Şi încă nu am intrat. Plus înghesuiala asta care nu e bună de nimic. Că dacă păstrezi distanţa acolo, acolo rămân. Şi toată lumea intră. Şi ieri am stat. Nu am apucat. Când am intrat mi s-a spus că îmi trebuie o cerere, acum stau să iau iarăşi coada. M-am învoit şi ieri de la serviciu şi astăzi”.

„Era 9 fără ceva. Am stat la coada aia toată, în ploaie. Când am ajuns acolo, îmi spun mergeţi la ghişeul celălalt”, spune o femeie aflată la coadă.

„Sunt foarte mulţi pensionari care lucrează după pensionare şi vin să depună cerere de recalculare. Sunt persoane care au contract de asigurare socială şi vin să plătească, adică nu aleg alte forme de plată, cu toate că există”, declară prin telefon Pavel Sile, director executiv la Casa Judeţeană de Pensii.

„De luni, de când am început relaţiile cu publicul, în stradă se formează o coadă de 30 – 50 de persoane, chiar şi 100 am avut luni. În momentul în care îi distanţăm, în următoarele 2 – 3 minute se regrupează”, mai spune Pavel Sile, director executiv la Casa Judeţeană de Pensii.