• Deputatul Dan Tănasă, membru AUR, a purtat un dialog aprins cu Ionuț Moșteanu de la USR în timp de Dan Barna și Stelian Ion susțineau declarații de presă.
  • Dan Tănasă: „Eşti un zero barat, eşti nimeni-n drum!”.
  • Dialogul a avut loc pe holul sălii de plen a Camerei Deputaților.

Deputatul AUR Dan Tănasă l-a înjurat, miercuri, după votul pentru desfiinţarea SIIJ, pe colegul său de la USR Ionuţ Moşteanu, în timp ce Dan Barna şi Stelian Ion susţineau declaraţii de presă: „Eşti un zero barat, eşti nimeni-n drum!”.

„Dacă te bag în (…) o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, pe lângă George Simion, eşti un zero barat. Eşti un securist, puţi de la o poştă a securism şi îţi fac o mare favoare că te bag în seamă. Eşti un zero barat, eşti nimeni-n drum”, i-a spus Dan Tănasă lui Ionuţ Moşteanu.

Dialogul a avut loc în holul sălii de plen a Camerei Deputaţilor, lângă locul unde Dan Barna şi Ion Stelian susţineau declaraţii de presă după ce deputaţii au votat pentru desfiinţarea SIIJ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Contrele au continuat şi cu Dan Barna, deputatul AUR cerându-i să îl respecte, pentru că „nu ne-am ciocnit paharele, nu am băut la aceeaşi crâşmă”.

Deputaţii au votat, miercuri, proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie cu 171 de voturi „pentru” şi 136 „contra”.

Azi, orice dosar în care e implicat un magistrat ajunge la Secția Specială

S-au strâns peste 6.600 de dosare si doar câteva au fost trimise în judecată. În varianta votată de Camera Deputaților, dosarele vor fi preluate de procurori specializați în anchetarea infracțiunilor cercetate. Adică faptele de corupție la DNA, cele de crimă organizată la DIICOT și așa mai departe.

Însă CSM, care s-a opus desființării Secției Speciale, trebuie să aprobe trimiterea în judecată a procurorilor și judecătorilor. Se creează astfel ceea ce specialiștii au numit o super-imunitate, pe care n-o au nici parlamentarii.

Sorina Matei: Cei de la USR erau paralizați

„Scandalul acesta a pus pe gânduri USR. Nu s-au așteptat ca cei de la AUR să vină atât de agresiv peste ei. Când ieșea Dragnea la declarații, veneau cei de la USR și urlau. Acum cei de la USR au ieșit să-și clameze victoria în Camera Depitaților, vis-a-vis de SIIJ și s-au trezit că au ieșit cei de la AUR, care sunt mult mai agresivi decât cei de la USR”, a spus, la ȘTIU, Sorina Matei.