Scandal după împărțirea comisiilor. AUR a luat Egalitate de șanse între femei și bărbați și Cercetarea abuzurilor. ”Este o mizerie”

  • Scandal după ce partidele și-au împărțit comisiile din Parlament.
  • AUR a luat Egalitate de șanse între femei și bărbați, Respectarea Constituției și Cercetarea Abuzurilor.
  • Mihaela Miroiu, profesor universitar la SNSPA, susține că „o ofensă mai mizerabilă nu poate sa fie adusă”
  • George Simion propune un schimb: Putem ceda Comisia pentru egalitate deșanse către grupul USR PLUS, în schimb cu oricare alta

Putem ceda comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați de la Camera Deputaților către grupul USR PLUS, în schimb cu orice altă comisie consideră ei, anunță liderul AUR, George Simion într-un comentariu postat pe Facebook.

„Vă înțeleg parțial îngrijorarea, ar fi bine ca să eliminam parte din dubii printr-un dialog, când timpul o va permite. Până atunci, vă anunț public că putem ceda comisia către grupul Usr+, în schimb cu orice altă comisie consideră ei”, este comentariul lui George Simion la o postare pe Facebook.

Mihaela Miroiu, profesor universitar la SNSPA, a susținut, într-o postare pe Facebook, că „o ofensă mai mizerabilă nu poate sa fie adusă întregii munci din acest domeniu de către ONG -uri, universitati implicate în programe de egalitate de șanse, precum și a multor persoane care și-au închinat decenii de viață respectului pentru demnitatea femeilor și egalitatea de șanse între femei și bărbați”.

„Comisia pentru egalitate de Sanse intre femei și bărbați de la Camera Deputatilor ar urma să fie numit un reprezentant sau o reprezentantă AUR. Un singur lucru le voi spune tuturor celor pe care i-am susținut de-a lungul istoriei democratizării: Consider că o ofensă mai mizerabilă nu poate sa fie adusă întregii munci din acest domeniu de către ONG -uri, universitati implicate în programe de egalitate de șanse, precum și a multor persoane care și-au închinat decenii de viață respectului pentru demnitatea femeilor și egalitatea de șanse între femei și bărbați. Mă includ clar între cei care pot sa fie radical batjocoriți printr-o astfel de reprezentare. Sper ca nu acceptați o asemenea mizerie”, a scris Mihaela Miroiu pe contul său de Facebook.

Cum și-au împărțit partidele parlamentare șefiile comisiilor

La Senat, PSD preia comisiile constituţională, de politică externă, de afaceri europene, de ape şi păduri, sănătate, comunicaţii, de regulament şi Comisia pentru drepturile omului, în timp ce PNL va prelua preşedinţia comisiilor juridică, de apărare, de agricultură, învăţământ, cultură, transporturi şi pe cea a Comisiei de ştiinţă, inovare şi tehnologie.

La USR PLUS ajung comisiile de buget, economică, de muncă şi de mediu iar cei de la AUR se vor afla la şefia comisiilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor şi pentru cercetarea abuzurilor. În schimb UDMR va deţine conducerea Comisiei de administraţie.

La Camera Deputaţilor, pesediștii preiau comisiile de politică economică, transporturi, agricultură, administraţie, învăţământ şi Comisia de abuzuri, precum şi pe cele de regulament şi de afaceri europene. Liberalii au preşedinţiile comisiilor de buget, mediu, sănătate, de apărare, de tehnologia informaţiei şi pentru românii din afara graniţelor.

USR PLUS preia comisiile de muncă, de cultură, juridică şi de tineret şi sport, iar AUR deţine şefia comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi de constituţionalitate. UDMR va avea comisiile de industrii şi de politică externă.