• Scandal în Australia după ce mai multe acuzații de abuz și hărțuire sexuală au fost făcute publice
  • Mai mulți membri ai personalului au fost filmați în timp ce întrețineau relații intime în Parlament
  • O asistentă ar fi făcut sex pe biroul unei parlamentare
  • Unii parlamentari au folosit și camera de rugăciune pentru a face sex și chiar au adus lucrători sexuali în Parlament
  • Primul ministru Scott Morrison a descris videoclipurile drept „rușinoase”

Scandal în Australia după ce au fost făcute publice mai multe acuzații de abuz și hărțuire sexuală . Criza s-a intensificat în urma apariției unor videoclipuri care surprind membri ai personalului întreținând relații intime în Parlament.

Acest eveniment a dus la concedierea unui asistent senior, notează BBC.

Presa britanică relatează că aceasta a fost demisă după ce asistenta ar fi făcut sex pe biroul unei parlamentare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Primul ministru Scott Morrison a descris videoclipurile drept „rușinoase”.

Abuz sexual în Parlamentul Australiei

Totul a început după ce un fost membru al personalului a dezvăluit că s-a temut să nu își piardă slujba, în urma unui presupus atac sexual.

Brittany Higgins susține că a fost violată într-un birou de un coleg senior în martie 2019, dar spune că s-a simțit presată să nu raporteze incidentul poliției.

Dezvăluirile au declanșat un val de acuzații, iar săptămâna trecută, mii de persoane au participat la marșuri pentru a protesta împotriva abuzurilor sexuale și a hărțuirii femeilor din Australia.

Videoclipurile cu parlamentari difuzate către mass-media

Videoclipurile au fost difuzate către mass-media australiană de către un fost membru al personalului guvernamental, care a spus că a devenit „imun” la fotografii din cauza volumului ridicat pe care l-a primit.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul videoclipurilor, care au fost filmate în urmă cu doi ani. Acesta a menționat că oamenii au folosit și camera de rugăciune pentru a face sex și chiar au adus lucrători sexuali în Parlament.

Denunțătorul a descris o „cultură a bărbaților care cred că pot face orice vor”, spunând despre unii dintre colegii săi că sunt „faliți moral”.

Premierul Morrison a declarat că este „șocat”, adăugând: „Trebuie să punem politica deoparte în legătură cu aceste lucruri și trebuie să recunoaștem această problemă și să o remediem”.

El a fost criticat anterior pentru răspunsul său, inclusiv pentru că a refuzat să se întâlnească cu protestatarii săptămâna trecută. 

Liderii protestelor au fost invitați ulterior să-l întâlnească în Parlament, pe care l-au respins spunând că nu se vor întâlni „cu ușile închise”.