• Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a trecut din subordinea Președinției, în cea a Parlamentului.
  • Proiectul de lege a fost votat, joi, de 51 de deputați.
  • În urma votului, președintele Maia Sandu a chemat, din nou, cetățenii republicii la proteste, în această duminică.

Maia Sandu, proaspăt aleasă la președinția Republicii Moldova, a cerut cetățenilor să iasă din nou în stradă, pentru a-și apăra drepturile. Protestul va avea loc în acest final de săptămână.

Sandu a criticat vehement proiectele de lege votate joi în Parlament, în special cel care prevede ca Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să treacă din subordonarea președintelui republicii, în subordinea Parlamentului.

În urma votului, președintele Maia Sandu a declarat că va contesta legea la Curtea Constituțională, arată Agora.md.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un grup de infractori care nu respectă alegea poporului. Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor el trebuie dat jos. Duminică ieșim cu toții în PMAN să le spunem ce crede poporul.

Ei au votat în câteva minte, la repezeală proiecte peste proiecte.Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege. Mâine vom depune contestație la CC. Vom cere anularea acestor legi anticonstituționale. Acest Parlament și acest Guvern trebuie să plece. Oamenii cer anticipate”, a declarat Maia Sandu.

Scandal în Parlamentul de la Chișinău

Deputaţii socialişti şi cei din PAS şi Platforma DA au fost la un pas de bătaie în Parlamentul din Chișinău.

Tensiunile au crescut considerabil, joi, în Parlamentul de la Chișinău, după ce deputaţii socialişti şi cei din Platforma DA şi PAS au fost la un pas să se ia la bătaie.

Noua majoritate parlamentară, formată din PSRM şi Partidul Şor, a votat rapid bugetul de stat pentru 2021 și politica bugetar-fiscală, fapt ce a determinat opoziția să blocheze tribuna Parlamentului în semn de protest. Acest lucru a dus la cea de-a treia întrerupere a ședinței pe parcurusul acestei zile.

Deputații din PAS și Platforma DA doresc închiderea ședinței pentru ca deputații lui Igor Dodon și cei din Partidul Șor să nu voteze bugetul de stat şi politica bugetar-fiscală. Cei din opoziție consideră că acest demers va sărăci și mai mult țara și că, de fapt, în aceste proiecte s-ar ascunde scheme de corupție.

Proteste în fața Parlamentului, la îndemnul Maiei Sandu

Mai mult, deputații din PAS și Platforma DA nu vor ca Partidul Șor și socialiștii să reducă din atribuțiile președintelui ales Maia Sandu prin proiectul de lege prin care se vrea transferarea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului.

Tot joi, sute de oameni s-au adunat în fața Parlamentului de la Chișinău la îndemnul Maiei Sandu și protestează împotriva proiectului socialiștilor care prevede ca Sistemul de Informații și Securitate să fie scos din subordinea președintelui Republicii Moldova și pus în subordinea Parlamentului. Oamenii scandează „Jos mafia” și „Jos socialiștii”.