• Spania va vaccina 125.000 de militari și 25.000 de civili
  • Armata a ajutat la dezinfectare în gări, instituții și cămine de bătrâni
  • Cel puțin 16 primari sau consilieri s-au vaccinat nefiind în categoriile prioritare

Nu au vrut să aștepte să le vină rândul la vaccinare, așa că s-au băgat în față, fără să se aștepte la urmări. Așa au procedat mai mulți generali spanioli, însă scandalul a ajuns în presă, așa că șeful Statului Major a fost nevoit să-și dea demisia.

Se pare că generalii nu sunt singurii oficiali spanioli care au vrut să se imunizeze mai devreme.

Este greu de clarificat daca şeful armatei și generalii din primul eșalon au greșit vaccinandu-se printre primii, dar şeful statului major generalul Villaroya și-a dat deja demisia, spunând că pleacă din funcție că să nu prejudicieze imagina forțelor armate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Scandalul a fost iscat de vestea că generalii au primit deja prima doza de vaccin, înaintea altor militari din categoriile prioritare. Armata a primit un pachet de vaccinuri separat și primele categorii erau medicii, militarii care pleacă în misiune internațională și după aceea urma linia de comanda, în funcție de vârstă.

Sunt opinii foarte critice la adresa generalilor, dar exista și multa susținere din partea celor care au remarcat ontributia militarilor în aceasta pandemie. Seful Statului Major, generalul Miguel Ángel Villarroya.

Este vorba de cel puțin 16 persoane din administrație care au fost descoperite că s-au băgat în fata la vaccinare. Sunt primari, consilieri, dar și un ministru regional al Sănătății din regiunea Murcia, care s-a vaccinat împreună cu cei 400 de angajați ai instituției, fară să facă parte din categoriile prioritare. Unii au demisionat, în timp alții spun că erau câteva vaccinuri în plus sau că au fost obligați de subiordonati să se imunizeze.