• 47 de sportivi care participă la Australian Open au fost forțați să se autoizoleze în camera de hotel pentru următoarele 14 zile.
  • Sorana Cîrstea se numără printre sportivii nevoiți să stea în izolare.
  • Sportiva a menționat că este imposibil ca după perioada de 14 zile, de izolare, să poată juca într-un turneu WTA.
  • Jucătoarele au găsit șoareci în camerele de hotel în care au fost obligate să stea în carantină.

Organizatorii primului turneu de Gran Slam al anului au anunțat că 47 de sportivi, care tocmai ce ajunseseră la Melbourne, vor fi nevoiți să se autoizoleze în camera de hotel pentru următoarele 14 zile, notează Reuters.

Anunțul a fost făcut după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, după aterizare. Acestea veniseră cu două curse charter special pregătite de organizatori, una de la Los Angeles și una de la Dubai.

Sorana Cîrstea se numără printre sportivii din cele două curse, alături de Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Svetlana Kuznetsova și mulți alții.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Sorana Cîrstea a răbufnit pe Twitter

Nevoită să stea în carantină pentru următoarele 14 zile, românca a răbufnit pe Twitter. Sportiva a menționat că este imposibil ca după perioada de 14 zile, de izolare, să poată juca într-un turneu WTA.

„N-am nicio problemă să stau 14 zile în cameră şi să mă uit la Netflix. Credeţi-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanţă. Ceea ce nu putem să facem e SĂ JUCĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării.”, a scris pe Twitter tenismena.

„Dacă ne-ar fi spus din timp că aşa sunt regulile, nici n-aş fi venit în Australia. Stăteam acasă. Ne-au zis că ne vor aduce aici, cu nişte avioane umplute la doar 20% din capacitate şi că vom fi consideraţi contacţi ai unor bolnavi DOAR dacă cineva din stafful meu va avea un test pozitiv.”, a mai adăugat aceasta.

Sportiva a fost susținută și de rusoacia Yulia Putintseva, care a precizat că nu ar mai fi concurat dacă ar fi știut că trebuie să suporte carantina pentru a intra pe teren.

„Ceea ce nu înțeleg este de ce nimeni nu ne-a spus vredoată că dacă o persoană de la bordul avionului va fi confirmată pozitiv, toată lumea ar trebui izolată. M-ași fi gândit de două ori înainte de a veni aici.”, a răspuns jucătoarea.

Carantinate în camere cu șoareci

Colac peste pupăză, pe lângă faptul că au fost obligate să stea în izolare, jucătoarele au fost carantinate în camere de hotel în care condițiile de cazare lasă de dorit.

Yulia Putintseva a postat pe pagina sa de Twitter cum în camera sa de hotel și-a făcut apariția un vizitator total neașteptat. Un șoarece a fost surprins de jucătoare cum se plimba nestingherit prin cameră.

Mai mult decât atât, în ciuda faptului că aceasta a solicitat să fie transferată într-o cameră fără șoareci, nimeni nu i-a venit în ajutor, vreme de două ore.