• Aseară a avut loc o nouă demolare a spațiilor comerciale de la metrou.
  • Stația de metrou Petrache Poenaru din sectorul 6 a rămas fără magazine.
  • Marian Artimon, vicepreședinte USLM: Nu se așteaptă decizia instanței.

Procesul de demolare al spațiilor comerciale de la metrou nu s-a sfârșit încă. Mai nou, se face în miez de noapte. Acum, scandalul a izbucnit la stația de metrou Petrache Poenaru.

Marian Artimon, vicepreședintele Sindicatului Metrorex, spune că totul este un abuz permanent.

Marian Artimon, vicepreședintele USLM: „Poliția locală sector 6 a prezentat o dispoziție de primar, semnată acum în miez de noapte, … că au o dispoziție de primar să demoleze această construcție, abuzul continuă, uitați, se dărâmă în continuare proprietăți ale sindicatului Metrorex.”

Metrorex a cerut eliberarea spațiilor comerciale în regim de urgență la sfârșitul lunii martie. Asta pentru că pun în pericol siguranţa transportului subteran. Șeful sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, spune că există 14 dosare penale împotriva celor care au acționat ilegal până acum.

Ion Rădoi, președintele USLM: „E un mare, mare păcat ceea ce fac cu oamenii ăștia, pentru că îi aruncă în stradă, pe ei și pe familiile lor, oameni care sunt în jur de 1.600. Vom continua, inclusiv la CEDO, avem susținerea atât a Federației Europene, cât și a Federației Mondiale a Transportatorului și a serviciilor publice”

Proprietarii chioșcurilor se declară nedreptățiți și spun că autoritățile nu au nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT