• Comercianții de la metroul din Madrid se luptă de 15 ani cu administrația
  • În 2005 existau cel puțin 120 de mici magazine si baruri în stațiile din Madrid
  • Se luptă în justiție cu deciziile administrației
  • Cer explicatii de la guvernul regional, dar nu primesc decat raspunsuri evazive

Izgonirea comercianților din spațiile metroului nu este o practică doar la București. Și în Madrid, micii afaceriști din subsolul metroului se luptă de 15 ani cu o administrație care îi lichidează unul câte unul. Din 120 de magazine au mai rămas 10.

În Madrid are loc un război absurd, pe care administrația l-a început acum 15 ani, când a decis de pe o zi pe alta să suspende contractele de închiriere pentru toți comercianții. În 2005 existau cel puțin 120 de mici magazine si baruri în stațiile metroului din Madrid și aveau 700 de angajați, pe lângă alte 200 de joburi indirecte.

Cei care au mai rămas s-au alăturat organizației Red Autonomos și au creat Asociația Comercianţilor de Metrou. Se lupta in justiţie cu deciziile administrației, dar problemele şi piedicile pe care le suferă îi imping spre închidere.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cer explicații de la guvernul regional, dar nu primesc decât răspunsuri evazive și nimeni nu știe în mod real care este obiectivul acestei gestiuni. Se vorbește de posibilul interes al unor companii internaționale care vor să preia aceste spații sau pur și simplu de dezinteres, deși aceste magazine reduceau prin plata chiriilor costul de aproximativ 30.000 de euro pe luna.