• Marți expiră ultimatuumul dat de Romprest Primăriei sectorului 1
  • Romprest cere stingerea datoriilor de către primarie
  • Sectorul 1 are facturi neachitate din iulie, anul trecut
  • Clotilde Armand susține că Romprest cere sume prea mari
  • Dan Barna: USR-PLUS o susține pe C. Armand în lupta cu mafia gunoaielor
  • Clotilde Armand continuă să nu răspundă întrebărilor jurnaliștilor
  • Ministrul mediului mediază luni conflictul dintre Primărie și Romprest

În războiul gunoaielor, intră și șefii pe linia de partid ai primarului de la Sectorul 1. USR PLUS anunță că o susține fără echivoc pe Clotilde în ceea ce ea numește ”lupta cu mafia gunoaielor”.

„Susținerea pe care o are Clotilde Armand este una completă. Știam, în momentul în care USR-PLUS a venit la guvernare că vor veni astfel de lupte. Trebuie să schimbăm aceste contracte prin care, toată lumea vede că se fură din bani publici și se ridică din umeri”, a declarat Dan Barna.

Într-un weekend plin, la propriu, de gunoaie, primarul a fost de negăsit. A ajuns în această dimineață la muncă. Nu a avut nimic de spus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Am declarat totul pe Facebook, pe pagina mea de Facebook. Am făcut toate declarațiile. Acum, Primăria trebuie să funcționeze. Vă țin la curent imediat cum se schimbă situația”, a declarat Clotilde Armand.

Localnicii Sectorului 1, prinși la mijloc

În centrul terenului de luptă dintre primar și Romprest sunt însă bucureștenii. Dar, mai sunt și munții de gunoaie. Romprest a apucat să strângă sacii din centru, ca urmarea a unui armistițiu. Dar, situația s-ar putea repeta, de mâine. În Bucureștii Noi nu au ajuns încă mașinile de la Romprest.

„S-a umplut Bucureștiul de șobolani, de gândaci și de maldăre de gunoaie. În Bucureștii Noi sunt foarte multe (n.r. gunoaie) În fața curții mele, am două tomberoane și vreo patru saci de gunoi.”, a precizat o locuitoare din sectorul 1.

„Locuiesc în această zonă de mult timp (n.r. Nicolae Titulescu). Să găsesc situația aceasta dezastruoasă în care se află sectorul 1, la ora actuală, nu am întâlnit. (n.r. Clotilde Armand) nu are niciun fel de concept în cee ace privește gestionarea managementului gunoiului”, a mai spus un cetățean.

Decizia Prefecturii Capitalei se lasă așteptată

Este ședință la ora 17.00, la Ministerul mediului. Stau față în față primarul, reprezentantul Romprest și șefii Gărzii de mediu. Pănă atunci, trebuie menționat că Prefectura Capitalei nu a luat nicio decizie referitoare la solicitarea Primăriei sectorului 1 de a institui starea de alertă. Prefectul Alin Stoica spune că așteaptă și datele de la Garda de Mediu. Direcția de Sănătate Publică a amendat compania Romprest cu 4.000 de lei.

„Nu am luat încă o decizie în sensul acceptării sau nu a solicitării Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Sectorul 1, pentru că nu am încă toate datele. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4000 de lei și a dispus ca acesta să-și reia activitatea pentru spitale, în 12 ore, ceea ce s-a și întâmplat și către populație, în 48 de ore. Ne așteptăm ca în continuare prestatorul să-și continue activitatea.”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.