• Pe 15 mai, scapi de starea de urgenţă în România
  • Starea de alertă va fi noua „piedică“ în fața libertății după 15 mai
  • În continuare va trebui să respecți unele restricţii

Dacă te bucurai că scapi de restricţii pe 15 mai după finalizarea stării de urgenţă, te-ai înselat. În țara noastră se va instala starea de alertă, iar unele drepturi şi libertăţi îţi vor fi în continuare îngrădite.

Dacă te întrebi ce înseamnă starea de alertă, aceasta presupune menținerea restricţiilor pentru distanţarea fizică şi socială. Vei putea ieşi din casă, dar vei fi obligat să porţi mască de protecţie, spre deosebire de perioada cu starea de urgență când puteai ieși din casă doar cu declarație și până în ora 22.00.

„După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun. Măsura nu e limitată în timp şi vom putea să renunţăm la purtarea măştii poate la anul, atunci când pandemia va fi sub control şi nu mai există riscul infectării“, spunea președintele țării.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Starea de alertă se referă la măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgență. Totodată, pe timpul stării de alertă vor apărea măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi privind libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii. 

Sursă foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto