• Peste 80 de persoane care participau la un protest au fost ucise
  • Forțele de securitate din Myanmar au tras cu aruncătoare de grenade în mulțimea de oameni
  • Potrivit AAPP, care a ținut evidența protestatarilor ucişi şi arestaţi de forţele de securitate, 618 de oameni au murit, până în prezent

Peste 80 de persoane care participau la un protest au fost ucise, vineri, după ce forțele de securitate din Myanmar au tras cu aruncătoare de grenade în mulțimea de oameni, într-un oraș aflat în apropiere de Yangon.

Potrivit Asociației de Asistenţă a Prizonierilor Politici (AAPP), informațiile nu au fost disponibile imediat, pentru că zona a fost izolată de autorități, citează Reuters.

Evenimentul a avut loc în orașul Bago, aflat la 90 de kilometri de Yangon. Mai mulți martori au precizat că trupurile victimelor au fost depuse în complexul de pagode Zeyar Muni, care a fost apoi izolat de autorități.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

”Este ca un genocid. Trag în orice umbră”, a afirmat un organizator al protestului, Ye Htut. Potrivit presei locale, mai mulți locuitori din oraș au fugit. Un purtător de cuvânt al juntei militare nu a putut fi contactat sâmbătă, în ciuda eforturilor presei.

Potrivit AAPP, care a ținut evidența protestatarilor ucişi şi arestaţi de forţele de securitate, 618 de oameni au murit până în prezent.

Cu toate acestea, armata contestă numărul, care precizează că a declanșat puciul pentru că alegerile din noiembrie anul trecut, câştigate de partidul lui Aung San Suu Kyi, au fost fraudate. Însă comisia electorală a respins aceste acuzații.

Generalul maior Zaw Min Tun, purtătorul de cuvânt al juntei, a declarat vineri, că armata a numărat 248 de civili morţi şi 16 poliţişti decedaţi, precizând și că forțele de ordine nu au folosit arme automate.