• Aeroportul din Kabul a fost atacat de persoane necunoscute.
  • Un soldat afgan a murit, iar alți trei sunt răniți.
  • În schimbul de focuri au fost implicați și militari germani și americani.

Pe aeroportul din Kabul au avut loc, luni dimineață, la ora 06:43, ora locală (05:13 ora României), schimb de focuri între soldați ai forțelor de securitate afgane și atacatori necunoscuți.

Spre final, au intervenit și militarii americani și cei germani, anunță Bundeswehr pe pagina sa de Twitter. Conform sursei citate, schimbul de focuri a avut loc la nordică a aeroportului din Kabul. Unul dintre soldații afgani a fost ucis, iar alți trei răniți. Niciun soldat german nu a fost rănit, mai precizează Bundeswehr.

Mai mult, lupătorii talibani au tras focuri de armă în aer, duminică, și au folosit bastoane, pentru a-i forța pe cetățenii acestei țări să formeze cozi ordonate în fața aeroportului din Kabul.

Doi oficiali NATO de la aeroport au declarat că situația este sub control și că toate porțile aeroportului au fost închise.

Aeroportul este în haos de când talibanii au cucerit capitala pe 15 august, în timp ce forțele americane și internaționale încearcă să evacueze cetățenii și afganii vulnerabili.