• Polițiștii olandezi s-au confruntat cu un incident „fără precedent” în seara de 19 mai 2021.
  • Aceștia au schimbat focuri de armă cu 7 bărbați pe străzile capitalei olandeze.
  • Cei 7 bărbați au jefuit o mașină care transporta aur, argint și diamante în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.
  • Unul dintre cei 7 bărbați a murit, iar ceilalți 6 au fost arestați.

În seara de 19 mai 2021, pe străzile capitalei olandeze a avut loc o operațiune de capturare a unor suspecți care au jefuit o mașină ce transporta metale prețioase.

Bărbații, înarmați cu mitraliere, au furat aur, argint și diamante în valoare de 50 de milioane de euro, relatează Deutsche Welle.

Aceștia au deschis focul atunci când polițiștii au pornit operațiunea de capturare. Unul dintre jefuitori a murit, iar ceilalți șase au fost arestați de poliția olandeză.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru presa olandeză că „este un miracol că numai o singură persoană și-a pierdut viața”.

Cum s-a petrecut incidentul

Șapte bărbați care purtau cagule și erau înarmați ar fi deschis focul asupra unui vehicul care transporta metale prețioase.

Polițiștii au declarat că suspecții s-au urcat în două mașini și au plecat spre satul Broek, care se află la 10 kilometri de capitala olandeză, spre nord. Aceștia erau urmăriți de zeci de polițiști înarmați.

Potrivit presei locale, mașina jefuită de cei 7 bărbați transporta aur și diamante în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu elicoptere care survolau zona în care cei 7 bărbați și polițiștii schimbau focuri de armă.