- Potrivit unui raport guvernamental, schimbările climatice ar putea ajunge să coste cea mai mare economie europeană până la 900 de miliarde de euro până în 2050.
- Țara își propune să reducă emisiile de carbon cu 65% până în 2030 și să atingă neutralitatea climatică până în 2045.
- Ministerul Mediului din Germania intenționează să prezinte în curând un proiect de lege privind adaptarea la schimbările climatice.
Potrivit unui raport guvernamental, schimbările climatice ar putea ajunge să coste cea mai mare economie europeană până la 900 de miliarde de euro (958 de miliarde de dolari) până în 2050.
Inundațiile devastatoare din 2021 au redus deja cu peste 40 de miliarde de euro din produsul intern brut al Germaniei, se arată într-un raport publicat luni, iar astfel de pagube ar putea apărea „din ce în ce mai des” până la mijlocul secolului. Costul final depinde de amploarea schimbărilor climatice și de faptul dacă Germania ia măsuri adecvate pentru a le atenua, au declarat cercetătorii, scrie Bloomerang.
În calitate de cel mai mare poluator din Europa, Germania încearcă să își reducă amprenta masivă asupra mediului, menținându-și în același timp pe linia de plutire economia sa, care se bazează pe industria prelucrătoare. Țara își propune să reducă emisiile de carbon cu 65% până în 2030 și să atingă neutralitatea climatică până în 2045.
Pierderile de recolte, întreruperea producției sau a lanțului de aprovizionare și daunele aduse infrastructurii sunt doar câteva dintre potențialele provocări economice legate de schimbările climatice, se arată în raport. Estimările sale nu au luat în considerare impactul provocat de posibilele decese, de reducerea calității vieții sau de pierderea biodiversității, precum și de anumite provocări specifice industriei.
„Prin urmare, este de așteptat ca costurile totale să fie semnificativ mai mari”, au declarat cercetătorii. Ministerul Mediului din Germania intenționează să prezinte în curând un proiect de lege privind adaptarea la schimbările climatice.