• Cel puțin 30 de persoane ucise în Fâșia Gaza și Israel.
  • Militanții au lansat peste 400 de rachete către Israel de luni seara, ucigând doi israelieni.
  • Israelul spune că a atins 150 de ținte în Fâșia Gaza, ca răspuns.

Tensiunile între militanții palestinieni și armata israeliană au escaladat. Circa 30 de persoane și-au pierdut viața în Fâșia Gaza și în Israel, potrivit BBC. Din Fâșia Gaza au fost lansate, începând de luni seara, aproximativ 400 de rachete, atac în urma căruia și-au pierdut viața mai mai mulți israelieni. Ca raspuns, Israelul spune că a atins 150 de ținte în Fâșia Gaza.

Comunitatea internațională a cerut ambelor părți să pună capăt escaladării, care urmează zile de tulburări la Ierusalim.

Grupul militant Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a declarat că acționează pentru a apăra moscheea al-Aqsa din Ierusalim de „agresiunea și terorismul” israelian. Răspunsul de la Tel Aviv a venit imediat, cu o serie de raiduri, soldate cu 22 de morţi în rândul palestinienilor. „Suntem în faza iniţială a ripostei”, a transmis Israelul. Mişcarea islamistă Hamas nu s-a potolit însă. Chiar în seara asta a tras 130 de rachete spre Tel Aviv.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a declarat că gruparea Hamas „a trecut o linie roșie”, după ce a lansat rachetele către Ierusalim pentru prima dată în ultimii ani. Israel a transmis că gruparea Hamas va fi puternic lovită. Zilele trecute s-au înregistrat cele mai grave violențe din Ierusalim din 2017. „Israelul va răspunde cu o forţă de temut. Nu tolerăm niciun atac asupra teritoriilor, capitalei, cetăţenilor sau soldaţilor noştri. Indiferent cine ne-a atacat va plăti un preţ mare pentru asta”, a transmis premierul Israelului.