Schimburi grele de foc între militanții palestinieni și armata israeliană. Zeci de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza și Israel. VIDEO

Tensiunile între militanții palestinieni și armata israeliană au escaladat. Circa 30 de persoane și-au pierdut viața în Fâșia Gaza și în Israel, potrivit BBC. Din Fâșia Gaza au fost lansate, începând de luni seara, aproximativ 400 de rachete, atac în urma căruia și-au pierdut viața mai mai mulți israelieni. Ca raspuns, Israelul spune că a atins 150 de ținte în Fâșia Gaza.

Comunitatea internațională a cerut ambelor părți să pună capăt escaladării, care urmează zile de tulburări la Ierusalim.

Grupul militant Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a declarat că acționează pentru a apăra moscheea al-Aqsa din Ierusalim de „agresiunea și terorismul” israelian. Răspunsul de la Tel Aviv a venit imediat, cu o serie de raiduri, soldate cu 22 de morţi în rândul palestinienilor. „Suntem în faza iniţială a ripostei”, a transmis Israelul. Mişcarea islamistă Hamas nu s-a potolit însă. Chiar în seara asta a tras 130 de rachete spre Tel Aviv.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a declarat că gruparea Hamas „a trecut o linie roșie”, după ce a lansat rachetele către Ierusalim pentru prima dată în ultimii ani. Israel a transmis că gruparea Hamas va fi puternic lovită. Zilele trecute s-au înregistrat cele mai grave violențe din Ierusalim din 2017. „Israelul va răspunde cu o forţă de temut. Nu tolerăm niciun atac asupra teritoriilor, capitalei, cetăţenilor sau soldaţilor noştri. Indiferent cine ne-a atacat va plăti un preţ mare pentru asta”, a transmis premierul Israelului.

Exit mobile version