• Reconstrucţia Ucrainei după război va fi o „misiune pentru o generaţie” care necesită o strategie la nivelul Planului Marshall, afirmă Scholz.
  • Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, va organiza săptămâna aceasta împreună cu Olaf Scholz o conferinţă pe tema planului de reconstrucţie post-conflict în Ucraina.
  • Scholz a declarat că reconstrucţia Ucrainei va dura câteva decenii, cu implicarea comunităţii internaţionale.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, afirmă că procesul de reconstrucţie a Ucrainei post-conflict trebuie să ţină cont de perspectivele admiterii ţării în Uniunea Europeană şi cere împreună cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, elaborarea unui proiect asemănător cu Planul Marshall.

În cursul unei conferinţe economice germano-ucrainene, desfăşurată la Berlin, Scholz a argumentat că reconstrucţia Ucrainei va trebui să ţină cont de faptul că această ţară va deveni la un moment dat membră a Uniunii Europene şi va putea furniza energie electrică.

Războiul lansat de Vladimir Putin a consolidat relaţiile dintre ţările noastre” , a subliniat Olaf Scholz, citat de publicaţia Der Spiegel.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La rândul său, premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a estimat că planul de reconstrucţie post-conflict ar trebui să fie de aproximativ 750 de miliarde de dolari.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, va organiza săptămâna aceasta împreună cu Olaf Scholz o conferinţă pe tema planului de reconstrucţie post-conflict în Ucraina.

Este necesar un Plan Marshall al secolului 21″ pentru reconstrucţia Ucrainei, afirmă Ursula von der Leyen şi Olaf Scholz într-un articol de opinie publicat în Frankfurter Allgemeine Zeitung.