• Școala privată Centner Academy din Miami a declarat că nu va angaja profesori vaccinați, susținând că aceștia prezintă un pericol pentru sănătatea copiilor.
  • Centner Academy din Miami a fost criticată că răspândește dezinformarea în toiul procesului masiv de vaccinare a populației SUA
  • Profesorilor care se vor vaccina în timpul verii nu li se va mai permite să se întoarcă la școală „până la finalizarea studiilor clinice privind vaccinul”.

O școală privată din Miami a declarat că nu va angaja profesori vaccinați, argumentând că aceștia prezintă riscuri de sănătate pentru copii, scrie The Independent. Școala Centner Academy a informat luni părinții cu privire la politica sa privind profesorii și personalul, prin e-mail.

Într-un mesaj video, unul dintre fondatorii școlii, Leila Centner, le-a spus angajaților că, dacă vor alege să fie vaccinați, „ar trebui să stea departe de elevi”. „Nu vreau ca comunitatea noastră să facă parte din acest experiment”, adăugat ea.

În mesajul adresat personalului școlii și profesorilor, ea a afirmat: „Au apărut recent rapoarte despre persoane nevaccinate care au fost afectate negativ prin interacțiunea cu persoanele care au fost vaccinate”.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Fondatorii școlii, Leila Centner și David Centner, care au fost numiți de revista Variety „cel mai generos cuplu filantropic din Miami”, au înființat școala în 2019. Taxa pe care o plătește aici un elev este de cel puțin 30.000 de dolari pe an.

Leila Centner i-a rugat pe cei care intenționează să facă vaccinul înainte de sfârșitul anului școlar să anunțe școala. „Nu putem permite persoanelor vaccinate recent să se afle în apropierea elevilor noștri până când nu vom avea mai multe informații [n.r. despre riscul vaccinării]”, a explicat Centner. Aceasta le-a oferit profesorilor și o altă opțiune: să aștepte până la sfârșitul anului școlar pentru a se vaccina.

Decizia conducerii școlii va avea consecințe majore pentru multe persoane. Profesorilor care se vor vaccina în timpul verii nu li se va permite să se întoarcă la școală „până la finalizarea studiilor clinice privind vaccinul” și doar „dacă este încă disponibil un post”.

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor, Organizația Mondială a Sănătății și Administrația pentru Alimente și Medicamente și alte autorități susțin că vaccinurile anti-Covid-19 sunt sigure și eficiente.

Mulți profesori și părinți au rămas uimiți de decizia școlii

Senatorul statului democratic Jason Pizzo, care reprezintă districtul în care Academia Centner are două campusuri, a declarat: „Este o nebunie absolută și contrazice tot ceea ce este acceptat în comunitatea științifică”.

Din ordinul senatorului, Departamentul Educației va efectua o anchetă pentru orice încălcare a legilor sau politicilor din partea școlii.

Centner Academy din Miami a fost criticată că răspândește dezinformarea în toiul procesului masiv de vaccinare a populației SUA. Până duminică, în SUA cel puțin 95 de milioane de persoane au primit două doze de vaccin, conform datelor CDC. Și aproximativ 140 de milioane de oameni au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.