• Accesul în clădire se face pe bază de recunoaștere facială
  • Sistemul de acces ia temperatura la intrare și semnalează lipsa măștii
  • Școala începe cu reguli noi, elevii care au febră pot fi testați la școală
  • „Consimțământul pentru testarea elevilor” împarte părinții în două tabere

Comuna cu cei mai mulţi bani europeni din România, incredibilul Ciugud, e iar pe lista premianților care dau lecții. Școala inteligentă de la țară a anunțat astăzi că e gata să ofere siguranță, chiar daca Ciugud e în secnariul roșu. Asta în timp ce în marile orașe „bâlbâiala” domină cu 24 de ore înainte de redeschiderea școlilor.

Elevii vor găsi pe fiecare bancă dezinfectant, măști de protecție și o scrisoare de bun venit cu regulile sanitare. Aerul din clase și de pe holuri va fi dezinfectat și purificat cu ajutorul unor stații de uz medical.

„Suntem prima unitate de învățământ din România care vom testa aceste stații. Sunt stații de uz medical dezvoltate de o companie românească”, a spus Dan Lungu, purtătorul de cuvânt din Ciugud.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mergem și ceva mai departe de Ciugud. Cu o zi înainte de redeschiderea școlilor, „consimțământul pentru testarea elevilor” împarte părinții în două tabere. Peste 5.000 de părinți au răspuns unui sondaj Mediafax.ro și ZF.ro.

La întrebarea „Considerați necesară testarea antigen a elevilor înainte de intrarea la ore?”, cei mai mulți au spus că nu sunt de acord. Nu-i nimic, Raed Arafat distribuie 1,38 de milioane de teste rapide în școli.

Valeriu Gheorghiță a răspuns, la începutul săptămânii, și celor care se întreabă ce se întâmplă cu vaccinarea cadrelor didactice. Sunt destule doze pentru toți, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare. AstraZeneca, în special.

Un vaccin privit cu reticență în țări din punctul de vedere al eficienței în cazul persoanelor în vârstă. Elveția, de exemplu, nu a autorizat, deocamdată, folosirea lui.

Luni, 8 februarie rămâne data la care porțile scolilor se redeschid. Mai avem întrebări fără răspuns. De exemplu, cine va face testele rapide.