• Școlile și afacerile neesențiale din 16 zone din New York vor fi închise timp de o săptămână
  • În aceste zone s-a înregistrat o rată de 3% la cazurile de coronavirus pentru șapte zile consecutiv

Autoritățile din New York vor închide timp de o săptămână, începând de miercuri, şcolile publice, precum şi afacerile neesenţiale din Brooklyn şi Queens, zone care au înregistrat o rată de 3% la cazurile de coronavirus, relatează Mediafax.

Zonele au înregistrat o creştere a ratei de pozitivitate la Covid-19 în ultimele câteva săptămâni, depăşind 3% pentru şapte zile consecutive, ceea ce a determinat răspândirea rapidă a virusului.

„Propun să închidem toate școlile și întreprinderile neesențiale din nouă cartiere miercuri, 7 octombrie”, a declarat duminică, într-un briefing de presă, primarul democrat din New York, Bill de Blasio. El a subliniat că așteaptă aprobarea guvernatorului de stat Andrew Cuomo pentru a confirma această decizie, notează

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Putem opri ca acest lucru să devină al doilea val în New York City. În aceste comunităţi este o realitate foarte supărătoare care trebuie abordată în mod agresiv,” a mai adăugat primarul.

Blasio a declarat că restricţiile sunt dureroase, dar necesare pentru a împiedica răspândirea epidemiei. Planul are nevoie de aprobarea statului New York pentru a fi pus în aplicare.

Acest proiect de izolare parțială vine după ce, după săptămâni de controverse, New York tocmai și-a redeschis parțial școlile publice, pe un model alternativ de predare față în față și online, și redeschiderea restaurantelor la o capacitate de 25%.