Școlile nu se mai redeschid. Anul școlar se va încheia pe 12 iunie, până când trebuie încheiate mediile

  • Mediile trebuie încheiate cu notele puse până acum
  • Elevii se vor întoarce fizic la școală abia în septembrie
  • Iohannis a precizat că decizia a fost luată pe baza experiențelor cu redeschiderea școlilor în alte țări

Klaus Iohannis a făcut anunțul pe care îl așteptau copiii din România și părinții lor. Elevii nu vor mai merge la cursuri în acest an școlar, care se va încheia pe 12 iunie. Măsura se va aplica și grădinițelor și universităților.

Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Există riscul major ca elevul să ducă boala la școală și de la școală acasă. Am dorit să știm și ce fac alte țări. Deja sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile. Am dorit să aflam acolo unde s-au deschis scolile. Avem un exemplu din Franța. Experimentul nu a decurs foarte bine. Zeci de elevi au fost testați pozitiv”, a explicat președintele.

Șeful statului a vorbit și despre elevii din clasele terminale. Aceștia pot reveni la școală după 2 iunie, ca să se pregătească de examenele naționale. Vor sta cel mult zece într-o clasă. Bacalaureatul și distanțarea socială vor fi organizate conform planificării – vor fi implementate reguli stricte de distanțare, se vor face dezinfecții regulate și se va lua temperatura, a precizat Iohannis.