• Afișele de pe plajele scoțiene sugerează că hrănirea pescărușilor poate contribui la poluarea apei.
  • Afișele fac parte din campania „My Beach Your Beach” a organizației Keep Scotland Beautiful. Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare și încurajarea schimbării comportamentului în rândul utilizatorilor plajelor.
  • Potrivit organizației, pescărușii au scăzut cu peste 50% din 1970 și continuă să aibă o situație proastă, alături de alte păsări marine, din cauza schimbărilor în aprovizionarea cu hrană naturală.

Afișele care avertizează oamenii de pe plajele scoțiene să nu hrănească pescărușii, deoarece rahatul de pasăre contribuie la poluarea apei„, sunt contestate de experți în ornitologie, potrivit BBC.

Afișele fac parte din campania My Beach Your Beach” a organizației Keep Scotland Beautiful. Campania se desfășoară din 2018 și are ca scop creșterea gradului de conștientizare și încurajarea schimbării comportamentului în rândul utilizatorilor plajelor.

Aceasta a declarat că vizează plajele care se confruntă cu probleme legate de calitatea apei pentru scăldat”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Însă Departamentul Britanic pentru Ornitologie a declarat că nu susțin mesajul afișat pe postere. Mark Lewis, ofițerul de ornitologie și știință al Clubului Ornitologilor Scoțieni, a declarat că a fost surprins de mesajul de pe postere.

,,Este un pic ciudat, deoarece păsările de mare se vor duce la toaletă indiferent dacă le hrănim sau nu”.

Panourile au fost amplasate de-a lungul a șapte plaje din Ayr, Troon, Irvine, Saltcoats, Kinghorn, Portobello și Fisherrow.

Organizația caritabilă de conservare a declarat pentru BBC că excrementele păsărilor marine, cunoscute sub numele de guano, sunt surse importante de nutrienți pentru viața marină, cum ar fi fitoplanctonul.

Potrivita organizației, pescărușii au scăzut cu peste 50% din 1970 și continuă să aibă o situație proastă, alături de alte păsări marine, din cauza schimbărilor în aprovizionarea cu hrană naturală.

,,Pescărușii au nevoie de ajutorul nostru, sau cel puțin de toleranța noastră, toate speciile care se înmulțesc în Marea Britanie sunt îngrijorătoare din punct de vedere al conservării, unele dintre ele având probleme foarte grave.

,,Pescărușii au trăit în mod tradițional de-a lungul coastelor noastre, îi putem ajuta învățând să trăim alături de ei.”

Ea a precizat că guano conține fosfor și azot ,,care permit dezvoltarea fitoplanctonului, care hrănește o varietate de specii marine, de la melci la peștii pe care îi consumă oamenii”.

Ea a adăugat că hrănirea pescărușilor în mediile urbane, cum ar fi Portobello Beach, nu este recomandată, deoarece ar putea încuraja pescărușii să fure mâncare de la oameni.